ANKETA Zašto Kolinda slavi Hrvata koji je u Americi oteo putnički avion?

Foto: Press

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović je u četvrtak navečer bila na promociji knjige "Tko je ubio Zvonka Bušića".

>> HRT slavi Hrvata koji je u Americi oteo putnički avion


>> U Hrvatskoj se slavi Zvonko Bušić. Evo što o njemu misli udovica policajca kojeg je ubila Bušićeva bomba


Knjigu je napisao ekstremno desni publicist Tihomir Dujmović, a na promociji knjige koja je održana u dvorani Vijenac u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu bila je prisutna sva sila desničara - od drugog čovjeka HDZ-a Milijana Vase Brkića preko ministra branitelja Tome Medveda pa sve do ekstremno desnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića i notornog bivšeg komunista Zdravka Tomca.

Podsjetimo, Zvonko Bušić bio je hrvatski nacionalist koji je 1976. u Americi oteo putnički avion i postavio eksplozivnu napravu koja je ubila njujorškog policajca Briana Murrayja.

Pozvala (bivšeg?) četnika Vučića u Hrvatsku, a sad se druži s ekstremnom desnicom


Pojavljivanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na promociji knjige koja nekritički slavi hrvatskog otmičara putničkog zrakoplova je, blago rečeno, zanimljiv čin, a naročito u kontekstu činjenice da je predsjednica nedavno navukla bijes ekstremne desnice zbog poziva srpskom predsjedniku i (bivšem?) četniku Aleksandru Vučiću.

Ako se uzme u obzir dugogodišnja povezanost predsjednice s američkim političkim establishmentom, njezino pojavljivanje na promociji knjige koja slavi otmičara američkog putničkog aviona je još zanimljivije.

Što vi mislite, zašto Kolinda slavi Zvonka Bušića? Recite nam u anketi!


 

 


*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.