Amerikanka nagovorila dečka da se ubije. Nakon 5 godina napokon je u zatvoru

Screenshot: YouTube/ CBS Boston

DJEVOJKA koja je svog depresivnog dečka nagovorila na samoubojstvo, privedena je u zatvor; gotovo pet godina nakon što si je on 2014. godine oduzeo život, javlja CNN.

Sud iz Massachusettsa potvrdio je u ponedjeljak presudu te je Michelle Carter (22) prevezena u zatvor na izdržavanje 15 mjesečne kazne.

Kao što smo već pisali na Indexu, Carter je neprestanim porukama i pozivima nagovarala svog psihički nestabilnog dečka Conrada Roya (18) na samoubojstvo, nakon čega se ugušio ugljičnim monoksidom u svom kombiju 13. srpnja 2014. godine.

Sud ju je u lipnju 2017. proglasio krivom za ubojstvo iz nehaja i prijetila joj je kazna od 20 godina zatvora, ali je kao mlađa prijestupnica dobila samo 15 mjeseci.

Strašne SMS poruke

Tijekom suđenja saznalo se za desetke poruka u kojima je Carter poticala Roya da si oduzme život, piše Daily Mail.

“Nemoj o tome puno razmišljati. Samo to napravi. Rekao si da ćeš to učiniti“, napisala mu je u jednoj poruci.

“Došlo je to vrijeme i spreman si, samo napravi to, dragi“, napisala je Carter Royu na dan kada se ubio.

I sama je bila depresivna

Royeva teta Kim Bozzi je za ABC News ispričala o njezinom uznemirujućem ponašanju nakon Royeve smrti. Pojavila na njegovom sprovodu i zahtijevala da joj obitelj dopusti da iz njegove sobe uzme neke stvari te da joj predaju njegov pepeo.

Također je slala e-mailove i poruke obitelji te pisala kako se "nikada u životu nije toliko trudila popraviti nekoga, ali nije učinila dovoljno". Royeva teta je izjavila da je Carter odgovorna za njegovu smrt: "Da nije bilo nje, on bi još uvijek bio ovdje".

Carter je izjavila da je dvije godine pokušavala nagovoriti Roya da potraži pomoć zbog depresije, ali je zatim odustala i natjerala ga da se ubije čak i nakon što joj je poslao poruku da to ne želi učiniti. Carter je također patila zbog poremećaja u prehrani, zbog čega je bila hospitalizirana, a i sama je uzimala antidepresive. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.