Američko ministarstvo pravosuđa ne dopušta AT&T-u kupovinu T-Mobilea USA!



AMERIČKO ministarstvo pravosuđa blokirat će AT&T u pokušaju akvizicije T-Mobilea USA, objavio je Washington Times! Informaciju je prvi plasirao AP, pozivajući se na izvore bliske ministarstvu.

Odluka da se AT&T-u zabrani kupovina američkog T-Mobilea za 39 milijardi dolara donesena je jer su u ministarstvu zaključili da bi spajanje drugog i četvrtog najvećeg operatera na tržištu drastično umanjilo konkurenciju, zbog čega bi došlo do poskupljenja usluga.

Najava iz AT&T-a da kupuju američki T-Mobile odmah je izazvala burne reakcije u američkoj javnosti, a posebno žestoka osuda stigla je iz raznih udruga za zaštitu potrošača, kao i iz Sprinta, trećeg najvećeg telekomunikacijskog operatera u SAD-u. Pritisak je, čini se, bio prejak.

No, to ne znači da je priča oko ove akvizicije, koja je dobila ogroman publicitet, završena. AT&T i dalje ima pravo obratiti se sudskim instancama i tražiti poništenje odluke ministarstva pravosuđa. Ukoliko akvizicija ipak propadne, američki T-Mobile naći će se u vrlo teškoj situaciji, s obzirom da već neko vrijeme ne uspjevaju držati korak s konkurencijom, a njemački vlasnik Deutsche Telekom AG jasno je dao do znanja da više ne planira ulagati u T-Mobile USA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.