Američki teoretičar zavjera podnio zahtjev za bankrot, trebao platiti ogromnu odštetu

Foto: EPA

AMERIČKI teoretičar zavjere Alex Jones podnio je zahtjev za proglašenjem bankrota. Protiv Jonesa, osnivača krajnje desne web stranice InfoWars, pokrenut je sudski proces jer je širio teoriju zavjere o pucnjavi u osnovnoj školi Sandy Hook 2012. godine. Nakon što je izgubio slučaj u listopadu, sud mu je naredio da plati gotovo milijardu dolara odštete obiteljima ubijenih.

U pucnjavi u osnovnoj školi ubijeno je dvadeset učenika, svi u dobi od šest ili sedam godina, te šest članova osoblja. Gotovo sve najkorištenije društvene mreže su suspendirale Jonesove račune zbog širenja teorija zavjere. Međutim, on i dalje preko vlastite platforme uspješno dijeli sadržaj svojim odanim sljedbenicima.

Jones je u četvrtak ponovno izazvao kontroverze jer ugostio repera Kanyea Westa, koji je tijekom intervjua hvalio Hitlera. Iako je Jones izgnan s društvenih mreža, isječci njegovog razgovora s reperom su se proširili, a reperovi stavovi o nacistima su izazvali opći bijes javnosti, piše Sky News.

48-godišnji teoretičar zavjera je podrijetlom iz Austina u Teksasu, a još tijekom 1990-ih je počeo raditi na kabelskoj televiziji, gdje je stekao kult sljedbenika zahvaljujući svojim teorijama zavjere. 1999. je osnovao web stranicu InfoWars, koja je ubrzo postala popularna među ljubiteljima teorija zavjera, a navodno je 2017. imala više od 10 milijuna posjeta mjesečno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.