Akcija "Bilo": Pali Fanfi, njegov sin i još šestorica dilera koji su na kokainu zaradili oko milijun kuna

DUGOPOLJAC Joško Marasović Fanfi (54), kojeg splitska policija već dulje vrijeme drži na oku, priveden je danas u istražni centar splitskog Županijskog suda, i to zajedno sa sinom Milivojem (32), te još šestoricom zbog sumnje da su u posljednjih par mjeseci "zavrtjeli" gotovo milijun kuna na preprodaji kokaina. Premda je grupa u sklopu Uskokove operativne akcije "Bilo" držana pod tajnim mjerama nadzora, zapljena je relativno mršava. Palo je tek 110 grama kokaina i 56 grama marihuane. Zaplijenjen je i jedan "shot gun".

Lanac uhićenja pokrenuo se tijekom vikenda nakon što je Fanfijev sin predao 50 grama kokaina osumnjičenom Miroslavu Križanoviću (37) zvanom Baburoni. Primopredaja se odigrala pred kućom Marasovićevih u Dugopolju. Policija je slijedila Križanovića. Ščepali su ga u Segetu kraj Trogira. Ostatak droge nađen je kod osumnjičenog Vedrana Dujmovića (31) zvanog Štaka. Uz njih su privedeni i Mario Zulin (45) zvani Canca, Mato Pejović (31) zvani Mate Crnogorac, Alen Perić (38) i Nino Papić (31).

Osim njih, za dilanje su prijavljeni i Hvaranin Radivoje Beroš (49) zvani Frenki, koji je već pola godine u pritvoru zbog droge, a nedavno je i osuđen, te Aljoša Stjepanović (32), koji je u bijegu. Tražen je, inače, i zbog odlaska na izdržavanje zatvorske kazne zbog razbojstva.

Uskok i policija vrhom ove dilerske piramide drže upravo Fanfija, kojeg su sa sličnom inkriminacijom uhitili još prije 10 godina. Govorilo se tada svašta, između ostalog i da je poslovao sa ozloglašenim Arkanom, no dalje od priče nije išlo. Sudili su mu godinama, a na koncu ga i osudili.

Fanfi je nedavno bio u bolnici zbog srca. Brani se šutnjom, kao i većina. Ipak, nekima se razvezao jezik na obradi u policiji, pa su tako inspektori Odjela za narkotike i Uskok došli do značajnih dokaza za nastavak postupka. Premda su željeli, ipak nisu došli do onih kod kojih su Fanfi i sin nabavljali kokain. Prema prijavi, uzimali su kokain u pakiranjima od pola kile, te dilali po cijeni od 600 kuna po gramu.

Dragan Miljuš
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.