Ahmadinedžad i Chavez poručili Americi: Da radimo bombe, gorivo za njih bila bi ljubav

"PREDSTAVLJAJU nas kao agresore. Iran nikoga nije napao. Tko je bacio tisuće i tisuće bombi uključujući atomsku", obrušio se stari neprijatelj američkog imperijalizma venezuelanski predsjednik Hugo Chavez na Sjedinjene Države koje tvrde da Iran proizvodi uran čistoće do 20 posto, navodno za vojnu namjenu, javlja AP.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, naime, stigao je u posjet Venezueli odakle počinje svoju turneju po Latinskoj Americi. Traži potporu zemalja tog kontinenta nakon što im je SAD nametnuo oštrije ekonomske sankcije zbog iranskog nuklearnog programa.

Chavez je naravno stao u obranu svog bliskog saveznika, iranskog vođe Ahmadinedžada, kazavši kako se Iran suočava s američkim ratnohuškačkim prijetnjama. "Vrlo smo zabrinuti", dodao je Chavez koji je, u skladu s iranskim tvrdnjama, ponovio kako se "nuklearni program razvija u miroljubive svrhe". Ameriku i njezine europske saveznike optužio je za demoniziranje Irana te korištenje lažnih tvrdnji o nuklearnom programu "kao što su oružje za masovno uništenje iskoristili kao izliku da napadnu Irak".

Dvojica lidera zatim su udarili na šalu: "Kada se nas dvoje sastanemo, đavli polude", kazao je Chavez. A Ahmadinedžad je išao još i dalje: "Da zajedno gradimo nešto poput bombe, gorivo za nju bila bi ljubav". Chavez je nastavio u istom stilu kazavši kako će se za neke bombe i rakete puno raditi, kako bi se rat nastavio. "Naš je rat protiv siromaštva, gladi i nerazvijenosti", poručio je.

Chavez - prvak u ratu protiv imperijalizma

Još dok je dočekivao Ahmadinedžada, venezuelanski predsjednik je s novinarima raspravljao o svom nepresušnom izvoru tema - američkim imperijalističkim težnjama, konstatiravši kako se to "ludilo rasprostranilo na način koji dugo nismo vidjeli". Po dolasku iranskog vođe, dvojac se izgrlio i izljubio, a Ahmadinedžad je konstatirao kako je Chavez "prvak u ratu protiv imperijalizma".

Iranski predsjednik Ahmadinedžad tijekom svog boravka u Latinskoj Americi planira posjetiti još tri latinoameričke zemlje, sve zadrte neprijatelje američkog imperijalizma, Nikaragvu, Kubu i Ekvador.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.