Zloglasni upravitelj Golog otoka Jovo Kapičić: Zatvorenici su imali više hrane nego pacijenti u bolnicama

Foto: Blic

JOVO KAPIČIĆ, bivši general UDBA-e i umirovljeni general bivše JNA u intervjuu za agenciju Anadolija priznao je da je upravo on predložio da Goli otok bude mjesto na kojem će se nalaziti zatvor te da je to bila "uspješna stvar koja je tako i prihvaćena".

Zanijekao je mogućnost da su se na Golom otoku događali bilo kakvi zločini.

"Goli otok prikazivan je kao srednjovjekovno mučilište, da su tamo bile mašine i aparati za mučenje. Znate tko je njih liječio? Oni koji su liječili Politbiro Jugoslavije i Tita! Imali su više hrane i uvjeta nego bolesnici u tadašnjim bolnicama", kazao je Kapičić tvrdeći da nitko nikoga nije htio uništiti, već "skloniti". "Nisam nikome zlo napravio", dodao je.

"Sve drugo što se priča i planira, to je sve laž. Sve te priče su istina kao što je istina da je Draža Mihajlović nacionalni heroj. Ako Draža može biti heroj, moglo bi biti i da je i Jova Kapičić uništavao informbirovce, a bilo ih je 16 tisuća", ispričao je Kapičić.

Kapičić je za vrijeme Drugog svjetskog rata sudjelovao u brojnim bitkama, između ostalog i na Sutjesci i Neretvi, te zaradio titulu narodnog heroja. Nakon rata bio je general UDBE, veleposlanik, ministar unutarnjih poslova Crne Gore, ali njegovo se ime najčešće vezuje uz Goli otok, koji je bio u njegovoj nadležnosti u doba dok je bio zamjenik ministra unutarnjih poslova Jugoslavije Aleksandra Rankovića.






 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.