Zbog želučane viroze čak 43 osobe u hotelu u Poreču prijavile probavne tegobe

Foto: Valamar.com

ČAK 43 osobe, kako gosti, tako i djelatnici hotela Fortuna u Poreču, zarazile su se želučanom virozom, zbog čega su imale ozbiljne probavne tegobe, ali i temperaturu, mučninu, slabost, glavobolje i malaksalost. Iz hotela Fortuna za Index su potvrdili kako se pojavila želučana viroza te su opovrgnuli informacije koje su se pojavile da se radilo o trovanju hranom.

"U ponedjeljak navečer, 17.06. zaprimili smo informaciju o probavnim tegobama određenog broja gostiju iz hotela Fortuna u Poreču. Odmah smo o tome obavijestili liječnika i Zavod za javno zdravstvo. U međuvremenu smo dobili službenu potvrdu Zavoda za javno zdravstvo kako se radi o kratkotrajnoj probavnoj virozi. Do danas je ukupno 43 osobe (uključujući goste i djelatnike hotela) prijavilo probavne tegobe.

Sukladno standardnoj proceduri u takvom slučaju, provedene su sve preventivne mjere, kao i i upute Zavoda za javno zdravstvo i sanitarne inspekcije. Željeli bismo istaknuti kako je tim hotela pružio sve potrebne informacije kako gostima, tako i djelatnicima, kako bi se svi što ugodnije osjećali. Važno je istaknuti kako je riječ o želučanoj virozi, a nikako ne o trovanju hranom. Sve informacije može potvrditi i sam Zavod za javno zdravstvo", kazali su za Index iz hotela te dodali:

"Osobit jeo važno jasno istaknuti kako ovdje nije riječ o trovanju hranom, već o želučanoj virozi pod kontrolom Zavoda za javno zdravstvo i sanitarne inspekcije. Uprava hotela slijedi sve njihove upute, poslovanje hotela se redovno odvija, uz povećane mjere preventive, u skladu s našim visokim standardima poslovanja te pravilima prakse".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.