Zbog poplave zatvoren granični prijelaz Sveti Martin na Muri, magla smanjuje vidljivost na cestama

Foto: FAH

MAGLA mjestimice dodatno smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Bosiljeva, tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Zaprešića, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Zagreba te A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Zbog radova promet teče dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi, na autocestama A6 Rijeka-Zagreb kroz tunele Javorova Kosa i Pod Vugleš te na A1 kroz tunel Grič.

Zbog visokog vodostaja ili poplave zatvorene su dionice državnih cesta D34 Črnkovci-Donji Miholjac u Svetom Đurađu (obilazak je županijskom cestom ŽC4047 Črnkovci-Radikovci-Miholjački Poreč-D53-Miholjački Poreč-Rakitovica), D36 Sisak-Popovača kroz šumu Brezovica za vozila iznad 5 tona ukupne mase. Za sva vozila zatvorene su dionice Stari Farkašić-Letovanić-Žažina i Pokupsko-Hotnja (osim na dijelu Pokupsko-Kljuka).

Za sav promet, zbog poplave, zatvoren je granični prijelaz Sveti Martin na Muri.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Navečer postupno naoblačenje

Hrvatsku danas očekuje pretežno sunčano jutro u unutrašnjosti mjestimice s maglom ili niskom oblacima, a navečer i u noći s jugozapada postupno naoblačenje, izvijestio je DHMZ.

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu prema kraju dana mjestimice umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 21 i 25 stupnjeva Celzijusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.