Zatvor za razbojnika s Trstenika: Prijateljici razbio lubanju kamenom od 13 kilograma i oteo novac!

Foto: Google Maps

SUDAC istrage splitskog Županijskog suda prihvatio je prijedlog Državnog odvjetništva te odredio istražni zatvor 37-godišnjem Domagoju Š., osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva 34-godišnje prijateljice.

Zatvor je određen po tri osnova: teških okolnosti, ponavljanja djela i opasnosti od bijega.

Sa 18 godina opljačkao 76-godišnjakinju u njezinoj kući u Brnazama

Domagoj je, naime, stari znanac policije i suda, u zatvoru je odležao gotovo 10 godina zbog imovinskih delikata i droge. 

Počeo je rano. Kao 18-godišnjak s par prijatelja opljačkao je 76-godišnjakinju u Brnazama kod Sinja. 

Upali su joj u kuću, zavezali ruke i noge, preko glave prebacili ručnik i oblijepili je selotejpom. Domagoj je uzeo starici četiri zlatne narukvice. Presuđeno mu je tek deset godina kasnije kada je žrtva već odavno bila pokojna. Poslali su ga na dvije i pol godine u zatvor, no to je samo bio početak.

Žrtvu na Trsteniku prepustio sudbini u lokvi krvi

Sa svojom žrtvom s Trstenika, poznaje se već četiri godine. Zajedno su nabavljali drogu. Prijateljici je ostao dužan četiri tisuće eura i to su trebali raspraviti na sastanku na Trsteniku u petak. 

Znao je, međutim, i da nosi gotovinu sa sobom od prodaje zemlje. Radi se o 20 tisuća kuna i tisuću eura. Novac je nosila sa sobom, navodno zbog brojnih dugova i zato što se tako osjećala najsigurnijom. Bacio ju je na zemlju, udario po glavi nekoliko puta manjim kamenom, a onda uzeo veliku gromadu i zadao joj završni udarac. Policija je izvagala taj kamen. Teži 13 kilograma!

Žrtvu je prepustio sudbini u lokvi krvi i pobjegao s novcem. Uhvatili su ga tek dan poslije u Zagrebu! Vraćen je u Split. Tijekom kriminalističkog istraživanja u policiji bio je kooperativan i surađivao. Poriče, međutim, da je kriv za pokušaj ubojstva.

Žrtva se nalazi u splitskoj bolnici u stanju teške kome i još uvijek nije izvjesno hoće li preživjeti. Za pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja zakon predviđa kaznu dugotrajnog zatvora do 40 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.