Zaoštravanje u Siriji: Nakon uspjeha pobunjenika vlasti prvi put izvele zračni napad na svoj grad

SIRIJSKE vlasti su vojnim avionima bombardirale istočni predio drugog po veličini sirijskog grada Alepa, javlja BBC-jev dopisnik koji se nalazi u blizini grada.

Zračni napad uslijedio je nakon topničkog i predstavlja značajno zaoštravanje sukoba. Pobunjenici su tijekom vikenda izveli ofenzivu na Alepo s ciljem preuzimanja kontrole od vladinih službi sigurnosti i zauzeli velik teritorij.

Radi se o prvom zračnom napadu sirijske vlasti na neko naseljeno mjesto. BBC javlja da su ubijeni deseci ljudi te da je počinjena velika materijalna šteta.

Clinton bi odmah gradila baze: "Na osvojenom teritoriju će se moći napraviti baza za daljnje akcije opozicije"

"Američka glavna tajnica Hillary Clinton komentirala je ofenzivu rekavši da će teritorij koji su osvoji jednom postati "sigurno utočište" u Siriji. "Moramo usko surađivati s opozicijom jer zauzimaju sve više i više teritorija", rekla je novinarima u Washingtonu. "Taj će teritorij postati sigurno utočište u kojemu će se moći napraviti baza za daljnje akcije opozicije", rekla je.

Također je dodala da se tijek događaja u Siriji ubrzava te pozvala opoziciju da se pripremi za preuzimanje vlasti. Dodala je da još nije prekasno da se i predsjednik Bašar al-Asad pripremi za takav prijelaz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.