Vrdoljak: Nisam naftni lobist, ova istraživanja mora i kopna privući će 8 milijardi kuna investicija

Foto: FAH

MINISTAR gospodarstva Ivan Vrdoljak danas na konferenciji "Energy Investment Forum" istaknuo je kako će istraživanja plina i nafte u hrvatskome Jadranu zemlji donijeti četiri milijarde kuna investicija, a dodao je kako jednako toliko očekuje i od istraživanja kopna, prenosi N1.

Vrdoljak je istaknuo kako nije "naftni lobist", a kao dokaz da je tomu tako naveo je i činjenicu da se za vrijeme njegova mandata količina energije iz obnovljivih izvora povećala sa 177 megavata na 412 megavata.

"Ja samo volim Hrvatsku i želim da iskoristimo ono što imamo. A istraživanje plina i nafte ne samo da će nam donijeti zaradu, već i tisuće radnih mjesta te će dovesti do sigurnosti opskrbe i jeftinijih energenata", rekao je Vrdoljak, dodajući da će to pomoći i domaćoj industriji, navodeći Petrokemiju kao primjer onih koji bi mogli profitirati.

Vrdoljak: Želim da dobro zaradimo

"Ispada da je Vrdoljak neki naftni lobist, bezobraznik koji želi proizvoditi plin i naftu u Hrvatskoj, a ja samo želim napraviti dobro hrvatskim građanima i industriji, ne želim da plaćamo uvoznicima, ne želim da ovisimo o tome hoće li negdje neki cjevovod biti prekinut ili spojen. Želim da rastemo na našoj proizvodnji, da prodajemo to susjedima, da im pomognemo i da dobro zaradimo", poručio je Vrdoljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.