Vozač Radio Taxija prijetio djevojci: "Ima ovdje jedna šuma u koju ću te odvesti, ne znaš za što sam ja sve sposoban"

REDAKCIJI Indexa javila se ogorčena čitateljica koja nam se požalila na neugodnosti koje se, kako tvrdi, događaju pretežno ženskim osobama tijekom vožnje u vozilima Radio Taxija Zagreb.

25-godišnja studentica, koja je zbog svoje sigurnosti željela ostati anonimna, ispričala nam je kako je ovog vikenda bila primorana koristiti se uslugama Radio Taxija u nedjelju rano ujutro, oko 2 sata iza ponoći. Taxi je pozvala na Trgu bana Josipa Jelačića te zamolila vozača da ju odveze do Studentskog doma Stjepan Radić, kako bi se pridružila društvu na koje ju je čekalo na Jarunu.

Prva neugodnost dogodila se odmah nakon kretanja vozila, jer djevojka tvrdi kako je vozač prebrzo i nesigurno vozio. Nakon toga, uslijedila je druga neugodnost. Naime, za 6 kilometara vožnje, za koje bi prema cjeniku Radio Taxija trebala platiti 40 kuna, vozač ju je tražio duplo veći iznos. Djevojka ga je zatražila račun, na što ju je on počeo vrijeđati, kako kaže, šovinističkim izjavama i prijetnjama. "Što jedna djevojka sama radi u ove sate i što očekuje?!", rekao joj je vozač. Račun nije dobila, a vožnju je platila iz straha.

Drugi incident dogodio se nakon što je djevojka, u društvu dečka, napustila klub na Jarunu te još jednom pozvala Radio Taxi. Zamolili su vozača da prvo ostavi njezinog dečka, koji živi bliže Jarunu, te potom nju odveze kući. Vozač je tako i učinio, odnosno ostavio je njezinog dečka pred kućom, a čim je on izašao iz vozila, vozač ga je počeo vrijeđati.

Vozač joj izvrijeđao dečka pa joj zaprijetio

"Tada je krenulo... Počelo je sa vrijeđanjem mojeg dečka jer vozaču nije bilo logično kako me mogao ostaviti samu. Nisam obraćala pažnju, gledala sam kroz prozor, jer opet, bila sam SAMA sa vozačem u njegovom autu. Kada je saznao adresu gdje me vozi, sjetio se da tamo ima jedna šuma u koju će on mene odvesti. Prvo sam mislila da se šali. No, daljnjim pritiscima zaključila sam da taj mlađahni vozač zaista ozbiljno misli skratiti vrijeme smjene. Odgovorila sam mu da se ne želim razgovarati na taj način, na što je on rekao da ja ne znam što je on sve sposoban, koliko je snažan, da su i čvršći i snažniji ljudi od njega primali udarce, i slično", napisala nam je čitateljica.


Djevojka je odmah nazvala svog dečka te zamolila taksista da zaustavi vozilo kako bi mogla izaći. Ovaj se počeo derati na nju da mu ne želi platiti vožnju te joj čak i zaprijetio kako zna njezino ime i prezime te da će se "već jednom ponovno sresti".

"Radio Taxi je ovoga vikenda izgubilo nekoliko stalnih korisnika zbog nemara i nepoštivanja stranaka od strane pojedinaca. I, iako nisam mislila, naglasit ću da sa njihovom konkurencijom nikada nije bilo ni približno sličnih situacija, uvijek su korektni i konkretni sa cijenama, nema varijacija na temu, i u svakom trenutku njihov dispečer zna gdje se oni nalaze. Za razliku od mojih primjera koji se voze kada žele, koliko žele, na koji način žele, a u autima si dopuštaju kojekakve gadarije!", kaže ogorčena čitateljica.

Predsjednik udruženja Radio Taxi Zagreb Željko Petković nije bio dostupan za komentar, budući da je, kako su nam rekli u Radio Taxiju, na kongresu te ga nije moguće kontaktirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.