Vladimir Benac na liječenju, još ne zna kada će se nastaviti suđenje za prijetnju Denisu Bušeliću

Foto: Google street view

VLADIMIR BENAC još neko vrijeme neće biti sposoban za raspravu i suđenje za prijetnju susjedu sa splitskih Meja Denisu Bušeliću, kojeg je 2008. godine teško ranio hicem iz pištolja.

Šef splitske patologije dr. Šimun Anđelinović trebao je po nalogu sutkinje Marine Boko ocijeniti Benčevu raspravnu sposobnost, no to neće biti moguće jer je Bencu potrebno daljnje liječenje noge.

Kosor poklonila auto, sud zastaru za upad kod Škarića...

Benac, veteran Domovinskog rata, 100-postotni je invalid i zahtijeva stalnu pažnju i njegu. Za ranjavanje Denisa Bušelića osuđen je na tri godine zatvora, no ljetos je pušten s izdržavanja osam mjeseci ranije na uvjetnu slobodu.

Unatoč tome što ga je splitski Županijski sud oslobodio plaćanja 50 tisuća kuna sudskih troškova zbog teške materijalne situacije, Benac je po izlasku iz zatvora policiji prijavio kako mu je bivša djevojka iz kuće ukrala 50 tisuća eura. Pred kraj mandata Jadranka Kosor poklonila mu je automobil, dok je sudstvo izašlo u susret sa zastarom za oružani upad u ured bivšeg splitskog gradonačelnika Ivice Škarića.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.