Vatrogasci donirali pet tona namirnica Vukovaru: "Obećajemo da ćemo ovo raditi svake godine"

Foto: pozega.eu

VATROGASCI Kaptola i Jakšića donirali su ukupno pet tona namirnica i kućnih potrepština vukovarskoj socijalnoj samoposluzi, javlja pozega.eu. Vatrogasci velikih srca pomoć su kamionom odvezli u Vukovar.

Nakon velike akcije prikupljanja namirnica u tjednu koji je prethodio Uskrsu, vatrogasci su u Vatrogasnome domu Kaptol organizirali i humanitarnu zabavu za pomoć vukovarskoj socijalnoj samoposluzi.

Na humanitarnoj zabavi prikupili su 25 tisuća kuna, a novac je upotrebljen za kupovinu najpotrebnijih namirnica i higijenskih potrepština.

"Evo kao što vidite pripremili smo i natovarili pun kamion namirnica i kućnih potrepština i krećemo iz Kaptola prema Vukovaru gdje ćemo sve to predati vukovarskoj socijalnoj samoposluzi. Dogovorili smo susret i da će nas dočekati sadašnji gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, a očekujemo i da će tamo biti bivši gradonačelnik Tomislav Šota koji je u Domovinskom ratu kao izbjeglica živio u Kaptolu.

Obećali pomoć i sljedeće godine

Dali smo obećanje da će nam ovakva akcija postati tradicija svake godine. Kako je ovo prvi put da smo je organizirali moramo biti zadovoljni jer smo prikupili oko dvije tone robe.

Vukovarci su bili oduševljeni kad smo im javili da smo odlučili pomoći na ovaj način", rekao je jučer Josip Svoboda, zapovjednik kaptolačkih vatrogasaca, prenosi pozega.eu.

Vatrogasce je u Vukovaru dočekao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji im je zahvalio na donaciji.

Socijalna samoposluga trenutno brine o 556 potrebitih obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.