Uznemirujući video iz Sirije: Najmanje 90 osoba poginulo u zračnom napadu vladinih snaga na pobunjeničku pekaru

Screenshot: Youtube

"NAJMANJE 90 osoba je poginulo, a među njima ima žena i djece dok je više od stotinu ljudi ranjeno" obavijestili su kasno sinoć javnost oporbeni aktivisti u Siriji dodajući kako je riječ o zračnom napadu sirijske vojske. Bombe su navodno pale na pekaru u gradu Halfayi. Riječ je o gradiću u pokrajini Hama koji je pod kontrolom pobunjenika.

U javnost su puštene i snimke tog napada, a objavio je ih je France Press. Na snimkama je vidljivo da je srušena jednokatnica te više beživotnih tijela na ulici.

Podsjetimo, sukob u Siriji koji traje već više od 20 mjeseci dosegnuo je zastrašujuću razinu brutalnosti i nasilja. U dosadašnjim sukobima ubijeno je više od 40.000 ljudi, što je najkrvavija arapska pobuna, kada se usporedi s onima koje su se od početka 2011. godine počele događati u Tunisu, Egiptu, Libiji i u Jemenu.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad tvrdi da se u njegovoj zemlji ne događa građanski rat, nego "terorizam preko posrednika", aludirajući na strane sile koje podržavaju pobunjenike protiv njegova režima.

Osjetljivije čitatelje upozoravamo da je snimka vrlo uznemirujuća


 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.