Uz pomoć EU fondova: Perutnina Ptuj u Čakovcu otvorila 19 milijuna kuna vrijedan pogon

Foto: Perutnina Ptuj

DANAS je u Perutnini Ptuj-Pipo Čakovec svečano otvoren novi, suvremeni tehnološki centar za obradu mesa peradi.

"Za investiciju smo se odlučili zbog povećanih potreba za kapacitetima i modernijom infrastrukturom. Naime, ulaskom Hrvatske u EU i nama su se otvorila nova tržišta", rekao je na otvorenju Predrag Šegović, direktor Perutnine Ptuj–Pipo Čakovec.
 
Dodao je da je novi tehnološki centar važan čimbenik u opskrbi potrošača sigurnim, zdravim i kvalitetnim proizvodima. S novom investicijom, vrijednom 19 milijuna kuna (2,6 milijuna eura) tehnološki je nadograđen cjeloviti sustav kvalitete, sigurnosti i sljedivosti za opskrbu potrošača zdravim i, modernom načinu življenja, prilagođenim proizvodima od mesa peradi za sve generacije.
 
"Od svih 22 tržišta na kojima je prisutna Grupa Perutnina Ptuj, najveći udio po realizaciji imaju tržišta regije JI Europe, 62%, slijedi slovensko tržište  s 23%, tržišta EU s 13% i ostala tržišta s 2%", rekao je dr. Roman Glaser, predsjednik Uprave i generalni direktor Perutnine Ptuj.
 
Dr. Glaser je na svečanom otvorenju dodao da je Perutnina Ptuj prošle godine uspješnim poslovanjem dodatno potvrdila postavljeni srednjeročni poslovni cilj – postati vodeći proizvođač mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u široj regiji.
 
"Prošle godine ostvarili smo najvišu prodaju u povijesti Perutnine Ptuj, 261,8 milijuna eura. Naglasiti treba da je bila postignuta EBITDA u visini gotovo 25 milijuna eura, što je 30% više nego u godini prije. Za usporedbu - prosjek EBITDA marže u europskoj mesnoj industriji u 2011. i 2012. je iznosio 5,6%, a na području cijele europske prehrambene industrije 6,5%. Rast EBITDA marže u Perutnini Ptuj ukazuje na stabilnost poslovanja Grupe Perutnina Ptuj. To potvrđuje i činjenica da je EBITDA marža porasla na 9,5%, što Perutninu Ptuj svrstava u sam vrh svjetskih proizvođača mesa", obrazložio je dr. Glaser.
 
I ova investicija, kao i brojne dosadašnje, sufinancirana je sredstvima iz pretpristupnih fondova EU, iz programa IPARD.
 
Peradarska industrija je u okviru prehrambene industrije jedna od najkonkurentnijih te izvozno orijentirana unutar poljoprivredno-prehrambene branše i u zreloj je razvojnoj fazi. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.