Uz Stojića, šatoraše podržava svećenik koji se zaredio s 47 godina, obožavatelj zločinca Kordića i Kolinde

Foto: Hina

PATER IVAN IKE MANDURIĆ svećenik je koji je prvi stao na vrata crkve Svetog Marka kako bi zaštitio šatoraše. Nešto kasnije pridružio mu se i don Damir Stojić.

Stojić, studentski kapelan, je poznat javnosti po svojim ranijim izjavama među kojima je najpoznatija da "žena silovanjem ne može zatrudnjeti" (koju je pokušao demantirati, op.a.) od početka dijeli stavove veterana koji već mjesecima ispred Ministarstva branitelja traže ostavku ministra Predraga Matića. On je u šatoru održao polnoćku tijekom koje je kazao da rat još nije gotov.

Izrazito ekstremna propovijed kapelana koji se najčešće obraća studentima naišla je na odobravanje prisutnih.

"Vi ste prije 20 i više godina stali na braniku naše domovine i branili nas. Branili smo vanjsku granicu Hrvatske, i znali smo tko puca odakle puca i s čim puca. Rat nije gotov, rat još uvijek traje. Osigurali smo naše granice, ali sada smo u ratu za dušu naše nacije", rekao je don Stojić.

"Otkud nama pravo da gasimo život. Ne možemo se nazivati katolicima ako to dopuštamo. Molimo se dragom Bogu da možemo po savjesti živjeti, a ne pod utjecajima drugih, ili zbog mišljenja većine, ili ja bih rekao manjine'', rekao je.

"Liječnici iz susjedne države ubijaju našu djecu''

'Prije 20 godina su prelazili granicu i napadali nas, a sada smo došli do toga da da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i da ubijaju našu djecu'', rekao je Stojić.


Stojić je svoja stajališta o pobačaju, temu koja je na propovijedi zasjenila i druge teme poput Božića i obitelji, nadopunio i usporedbom s Herodom.

"Herod bi bio danas oduševljen u Europi, gdje imamo takvu tehnologiju da smo izmislili pobačaje. Herod nije imao takvu tehniku pa je ubijao. Volio bih da meni netko objasni koja je razlika između onoga što je Herod radio i ovoga što mi radimo danas u Hrvatskoj, što je u zakonu o pobačaju?", pitao se Stojić.

"Crkva je dragi branitelji uz vas, volimo vas i hvala vam što ste savjest društva!", poručio je Stojić u propovijedi u šatoru.

 Tko je Mandurić?

Pater Mandurić, duhovni je voditelj molitvene zajednice "Srce Isusovo" u Zagrebu. Mladež ga obožava, rođen je u Posušju, a do svoje 37.godine radio je kao arhitekt. Tek tada je spoznao da želi biti svećenik. Mladu je misu slavio sa 47 godina.

"Zadužen je za rad s mladima i čini čuda – petkom se na misi koju on predslavi okuplja 700 mladih ljudi, uvijek nešto organizira, drži duhovne obnove, a objavljuje i zanimljive članke o temama iz života. U jednom je nedavno upitao „Tko je kriv za politički kiseliš“? Odnosno „Tko će, kršćanine, promijeniti stanje u Tvojoj domovini? Kome si brigu o njoj prepustio? Tko uređuje tvoj vinograd?“. No u svemu misao vodilja mu je - Neka bude samo ono što Bog želi!", objavilo je Radio Međugorje. Tijekom jučerašnjeg dana i večeri na svoje je Facebook profil stavljao fotografije i videe, a u opisu je pisao: "Pogledajte hrvatsku stvarnost".

Pred studente dovodio ratnog zločinca Kordića

Pater Mandurić koji se na društvenim mrežama predstavlja kao pater Ike morao se braniti od kritika kada je na studentski vjeronauk doveo ratnog zločinca Daria Kordića. Susret ratnog zločinca i mladih ljudi nazvao je "Biti osuđen i nevin i susresti Krista spasitelja".

Često je održavao mise za prosvjednike u Savskoj.

"Dragi mladi, Pozivam ponovno na molitvu večeras u Savskoj s braniteljima. Red molitve, red pjesme, red smijeha, red... večeras je naš red. Prihvaćamo rukavicu izazova. Dok god oni prosvjeduju - i mi ih pratimo molitvom. Vidjet ćemo tko je luđi i tko će dulje", pozivao je Pater Ike.

Obavijestio župljane da će glasati za Kolindu

"Svatko tko me imalo pozna, zna da ću u nedjelju izići na izbore i glas dati Kolindi. Ali, draži i bliži će mi biti ljevičar i nevjernik koji će isto tako izići na izbore i dati glas Josipoviću, nego katolik koji neće izići jer mu nitko nije dovoljno dobar", napisao je pater Ike objašnjavajući svoj izbor.

Veselje sa Željkom Markić

Pater je bio angažiran i za vrijeme referenduma U ime obitelja, a na kraju se našao u stožeru sa Željkom Markić nestrpljivo iščekujući rezultate. Prije samog referenduma istaknuo se i u skupljanju potpisa, a za to je koristio mlade.

"Idućeg tjedna kreće prikupljanje potpisa za referendum, za obranu braka i obitelji. Pokrenule su se već tisuće i mladih i starih. Prijavljuju se mnogi za volontiranje, za stajanje na štandovima, ažuriranje podataka, pisanje, internet aktivnost. I ako budemo sve činili - i molili – uspjet ćemo sigurno", pozivao je pater Ike dodajući da je u tijeku "svjetsko nasilje nad kršćanskim vrijednostima". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.