Urednica emisije: Hloverka je s kamerom došla k Hribaru, a on je odbio dati izjavu! Zgađena sam svime!

NAKON što smo jučer objavili kako je Dean Šoša, v.d. glavnog urednika HTV-a, cenzurirao izjave Denisa Kuljiša u prilogu Hloverke Novak Srzić za emisiju "Pola ure kulture" zbog čega je i cijeli prilog izbačen iz emisije, danas je s HRT-a stiglo priopćenje kako je Šoša zatražio od Hloverke Novak Srzić da prilog o HAVC-u koji, kako kažu s HRT-a zbog neprofesionalnosti u pripremi jučer nije emitiran unutar emisije Pola ure kulture, do sljedećeg tjedna nadopuni izjavama druge, suprotstavljene strane.

"Emitirat ćemo prilog i tako prekinuti neutemeljene priče o cenzuri koje su djelatnici programa za kulturu jučer iznosili u javnosti.", poručuju s HRT-a danas.

O čemu se radi?

S HRT-a tvrde kako su u prilogu narušena pravila struke i novinarska etika te da nije kontaktirana i druga strana. Iz redakcije "Pola ure kulture", međutim, tvrde da je sporni prilog zadovoljavao sva pravila struke, odnosno da su u njemu bile zastupljene sve strane uključene u priču. Uz napomenu da je Hribar poručio kako ne želi davati nikakve izjave. Iz HAVC-a pak tvrde, u dopisu koji su jučer poslali Indexu, da nisu zaprimili nikakav poziv da sudjeluju u emisiji "Pola ure kulture", odnosno da ih Novak Srzić nije kontaktirala.

Urednica Branka Kamenski: Zgađena sam svime time!

Urednica emisije Branka Kamenski za Index je jutros kazala kako ona kao urednica taj prilog ne smatra više potrebnim raditi. Jedino, dodala je Kamenski, s obzirom na to da je ministrica kulture bila na putu proteklih dana, izjavu o HAVC-u dat će u idućoj emisiju.

"Hribar je govorio laži u cirkularnom pismu poslanom novinarima. Dokumentirano je da ga je Hloverka Novak Srzić tražila izjavu! Još ga je i zvala prekjučer ujutro i rekao je da će se javiti, pa nije. Zgađena sam time! Šoša nije niti vidio prilog, a u prilogu se vidi kako je Hloverka s kamerom došla kod Hribara te ga pita hoće li dati izjavu te on odgovara da neće!", kazala je Indexu Kamenski dodajući kako o HAVC-u ne misli više ništa govoriti.

Podsjetimo, Kuljiš je za Index jučer komentirao kako je Šoša rekao da on ne može nastupati zato što je prijatelj Runjića, koji je protukandidat Domagoja Novokmeta, odnosno aktualne uprave. "Valjda se Šoša bori da ostane glavni urednik, jer je došao s Novokmetom", prokomentirao je Kuljiš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.