Uprava Kaštelanskih staklenika optužuje radnike za štetu od šest milijuna kuna zbog štrajka

UPRAVA Kaštelanskih staklenika optužuje radnike za štetu od šest milijuna kuna.

"Ne osjećamo se krivima. Ovaj podatak uopće ne stoji", rekla je sindikalna povjerenica Ljiljana Milanović na optužbe o šteti nastaloj za njihova jednomjesečnog štrajka. "Mi smo potpisali pravilnik o nužnim poslovima od strane uprave i štrajkaškog odbora. Mi smo sve radili po pravilniku", kaže Milanović.

Radnici od početka godine nisu primili plaće, a država kao većinski vlasnik nikako da krene s restrukturiranjem što je preduvjet privatizaciji. Do sada je bilo više neuspješnih pregovora između predstavnika sindikata, uprave i ministarstva, ali rješenje za "Staklenike" se još ne nazire.

Radnici već šest mjeseci dolaze na posao o svom trošku, financirajući tako državu, a dugovi i dalje rastu. Bilo je govora i o prebijanju duga od 46 milijuna kuna Poreznoj upravi, jer nakon 13. ovog mjeseca, država ide u prisilnu naplatu. Dug bi se po jednom prijedlogu, riješio tako da se državi ustupi 80 tisuća kvadrata zemljišta u Resniku.

Drugi dio plana je prodaja 49 tisuća kvadrata zračnoj luci. Dok se ne pronađe rješenje, radnici su u štrajku. Svakog dana u 10.45 prelaskom preko pješačkog prijelaza u blizini zračne luke blokiraju promet na 15 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.