Uprava HEP-a dala otkaz pokretaču projekta Plomin 3

Foto: Labin.com

ALFREDO VIŠKOVIĆ, dugogodišnji voditelj projekta Plomin 3  početkom kolovoza dobio je otkaz u HEP-u, doznali smo iz uprave te tvrtke.

Višković je od 1998. godine u HEP-u bio zadužen za nadzor nad konzorcijem tvrtki koje su radile projektnu dokumentaciju, te različite studije i evaluacije u pripremnoj fazi projekta, a koje su proračun koštale više od 100 milijuna kuna.

Iako ga smatraju jednim od pokretača Plomina 3, lani je smijenjen s mjesta voditelja projekta na čijem je čelu bio punih  petnaest godina, te je imenovan savjetnikom u upravi HEP-a. Index je nedavno objavio kako je prošlogodišnja revizija otkrila niz spornih detalja u izradi projekta, prije svega u troškovniku, a sporna je navodno i uloga tvrtki Urbis Tech d.o.o. i Urbis Eco d.o.o. iz Pule u vlasništvu Viškovićevog brata Roberta, koje su funkcionirale kao dio Plominovog konzorcija.

Kao razlog otkaza Alfredu Viškoviću neslužbeno se navode kontroverze oko troškova izrade projekta Plomin 3, te sukob interesa. Višković je inače dugogodišnji prijatelj Nikole Brukete, aktualnog predsjednika NO HEP-a koji je inače  bio zaposlenik tvrtke  "Ekonerg", jedne od članica Plominova konzorcija.

Iako smo pokušali doći do Alfreda Viškovića kako bismo dobili njegov komentar otkaza, na pozive Indexa nije odgovarao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.