Ukrajinske vlasti ne isključuju pobunjeničku ofenzivu na 70. godišnjicu pobjede nad nacizmom

Foto: Hina

DVOJICA ukrajinskih vojnika i jedan proruski pobunjenik poginuli su u zadnja 24 sata na istoku Ukrajine, objavile su ukrajinske vlasti i pobunjenici, koji se međusobno optužuju za eskalaciju nasilja.

Dvojica ukrajinskih vojnika poginula su, a trojica su ozlijeđena kada je njihovo oklopno vozilo naletjelo na minu u regiji Luhansk, objavila je ukrajinska vojska. Dvojica vojnika ozlijeđena su kod sela Hirokine, u blizini strateške luke Mariupol, posljednjeg velikog grada na istoku zemlje koji kontrolira Kijev, dodaje vojska.

Separatisti su ranije objavili da im je poginuo jedan borac, a šestorica su ozlijeđena, optužujući Kijev da je intenzivirao pucnjavu na njihove položaje, prenosi njihova agencija DAN.

Ukrajinska vojska također optužuje separatiste za intenziviranje napada. Separatisti, tvrdi, koriste teško topništvo kako bi izazvali njihov odgovor.

Iako se prekid vatre, unatoč sporadičnim kršenjima, općenito poštuje, ukrajinske vlasti ne isključuju mogućnost pobunjeničke ofenzive oko 9. svibnja, datuma proslave 70. godišnjice pobjede nad nacizmom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.