Ugledni njemački IFO potpisao ugovor s HDZ-om o jačanju zapošljavanja u Hrvatskoj

Foto: FAH

NJEMAČKI ekonomski institut IFO i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ) potpisali su ugovor o suradnji na međunarodnom projektu pod nazivom "Kratkoročni i dugoročni uvjeti za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj", izvijestio je danas HDZ.

Potpis ugovora potvrda je dosadašnje višemjesečne intenzivne suradnje tog Instituta i ZHDZ-a, rekao je prilikom potpisivanja ugovora ravnatelj Uprave Zaklade Srećko Prusina dodavši kako će u projektu sudjelovati vrhunski međunarodni eksperti i niz hrvatskih izvanstranačkih i stranačkih stručnjaka.

Karamarko: Projekt ćemo ugraditi u HDZ-ov program
 
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je da će stranka taj projekt ugraditi u svoj program gospodarskog oporavka Hrvatske.
 
"Ne treba naglašavati koliko je taj projekt važan, s obzirom na tešku gospodarsko-socijalnu situaciju u Hrvatskoj, posebno što ni Vlada niti Predsjednik Republike ništa konkretno ne poduzimaju u smjeru zaustavljanja negativnih trendova te pokretanja rasta i razvoja", rekao je Karamarko.
 
Minhenski institut IFO, osnovan 1949. godine, jedan je od najuglednijih ekonomskih instituta u svijetu, a vodi ga ugledni ekonomski stručnjak Hans-Werner Sinn, koji je član Savjetodavnog vijeća Ministarstva gospodarstva SR Njemačke, Bavarske akademije znanosti, Njemačke akademije znanosti Leopoldine, Europske akademije znanosti i umjetnosti i dr.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.