Udruga Franak: Dobivena je privatna tužba protiv Splitske banke zbog nezakonitih kamata

Foto: Shutterstock

UDRUGA Franak putem objave na Facebooku javlja da je dobivena prvostupanjska presuda u privatnom sudskom procesu protiv Splitske banke pokrenuta zbog nezakonite kamate.

U kratkoj objavi piše tek da je riječ o "dobroj vijesti" uz napomenu da će Udruga više detalja o presudi i njezinim posljedicama ponuditi sutra. 

"Presuda je nepravomoćna pa još ne možemo ponuditi detalje, radi se o privatnoj tužbi protiv Splitske banke u kojoj je promjena kamatnih stopa proglašena ništetnom. Više od toga vam ne možemo reći dok presuda ne postane pravomoćnom," rekla je za Index Katarina Lucić iz Udruge Franak.


 Iz Udruge također javljaju da je završen prvi radni sastanak s predstavnicima banaka.

"Banke su iznijele istovjetne prijedloge kao u petak, mi smo iznijeli detaljniju razradu modela konverzije u kunske kredite. Idući sastanak je ponovno u ponedjeljak, no nismo baš zadovoljni s ovim prvim razgovorom. Vidjet ćemo kako će se to dalje razvijati, obje strane bi trebale iznijeti detaljne modele, pa će i rasprava biti konkretnija. U ovom trenutku mogu tek reći da nismo ništa konkretno napravili," kaže Lucić.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.