Ubojica afganistanskih civila mogao bi se izvući bez kazne: Odvjetnik tvrdi da nema dokaza protiv njega

NAREDNIK Robert Bales, optužen za ubojstva 16 afganistanskih civila u Kandaharu, vrlo će vjerojatno sutra biti optužen za ubojstvo, izjavio je za CNN njegov odvjetnik John Henry Browne. Dodao je da vjeruje kako će slučaj na sudu, zbog komplicirane situacije, trajati najmanje dvije godine.

Odvjetnik je također izjavio kako će tužiteljstvo vjerojatno pronaći "objašnjenja" za zločin, ali da će im biti vrlo teško dokazati da je upravo narednik Bales počinio zločin, budući da nema nikakvih fizičkih dokaza koji bi to potkrijepili.

"Nisam siguran da će tužiteljstvo uspjeti išta dokazati. Ne postoje nikakvi forenzički dokazi, a ne postoji ni priznanje", uvjeren je Browne.

Vojnik pati od PTSP-a?

Iako ništa ne može opravdati ubojstvo devetero djece u situaciji kada nije proglašeno ratno stanje, odvjetnik tvrdi da za takav zločin uvijek mogu postojati objašnjenja. On, naime, tvrdi da narednik pati od PTSP-a. U eksploziji bombe zadobio je tešku ozljedu glave i dio stopala.

I odvjetnik Browne je potvrdio da se Bales ne sjeća apsolutno ničega o napadu, baš kao što je ispričao i ostaloj dvojici odvjetnika. Tvrdi kako na sudu neće tvrditi da je njegov klijent mentalno poremećen, već da će se pozivati na njegove ograničene sposobnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.