U smrtonosnom napadu na jemenski zatvor 11 mrtvih, zatvorenici u gužvi pobjegli!

Screenshot: Youtube

JEDANAEST je osoba ubijeno u glavnome zatvoru jemenske prijestolnice na koji je u četvrtak bačena ručna bomba, a zatim je i napadnut vatrenim oružjem, objavili su izvori iz službe sigurnosti i očevici.

Eksplozije i pucnjava čuli su se i više kilometara od zatvora na sjeveru Sane u kojem su zatvoreni i pripadnici Al Qaede. Najsnažnija je eksplozija razbila prozore na okolnim zgradama.

"Teroristička skupina napala je središnji zatvor", rekao je jedan predstavnik ministarstva unutarnjih poslova, a državna novinska agencija javlja kako je prvo eksplodirao automobil bomba, a zatim je zatvor napadnut vatrenim oružjem. "Stražari su se suprotstavili napadačima i otjerali ih", kaže se u agencijskoj vijesti.



Ubijeno je jedanaest osoba, rekao je jedan izvor iz snaga sigurnosti, a predstavnik policije kaže da su sedmorica stražara ubijena, a dvojica ranjena te da je nekolicina zatvorenika u gužvi uspjela pobjeći.

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost, ali u Jemenu je jedno od najaktivnijih krila Al Qaede koje je u zadnje dvije godine u napadima na državne i vojne objekte ubilo stotine ljudi.

Neke jemenske internetske stranice objavile su kako je iza napada upravo Al Qaeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.