U Župi Biokovskoj misa za raskalašenog fra Šimu Nimca: Misu drži svećenik poznat po ustaškim izjavama

KAKO javlja Radio Imotski, danas će s početkom u 13 sati u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Župi Biokovskoj služiti sveta misa za fra Šimu Nimca. Svetu misu služit će don Ivan Turić, župnik u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Župi.

Podsjećamo, svećenik je prodao crkveno zemljište i pobjegao s gotovo 10 milijuna kuna. U medije su izašle i brojne priče o njegovim ljubavnim intrigama. U zatvoru se trenutno nalazi fra Šimina bankarica Jasmina Bilonić koja ne želi otkriti gdje je skriven novac. Iako ona tvrdi da je fratrom bila u strogo poslovnom odnosu, vjeruje se da su održavali i ljubavnu vezu.

Don Ivan Turić je također otprije poznat javnosti, ali po ustaškim parolama i stavovima kojima obasipa vjernike s oltara. Tijekom jedne propovijedi prije dvije godine je tako između ostaloga rekao da su Hrvatsku 1941. stvorili "Hrvati s našim poglavnikom i ustašama". "Četnici su nas htjeli poubijati, da nas nema. Tito i partizani su im u tome pomagali", rekao je.

Svojedobno se obrušio i na predsjednika Ivu Josipovića komentiravši njegovu izjavu o "lijepoj partizanskoj kapi". "Ja mu poručujem da je ljepša ustaška, meni danas pletu tu kapu", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.