U Srbiji pronađene još dvije masovne grobnice ubijenih kosovskih Albanaca?

Screenshot: YouTube

TUŽITELJSTVO za ratne zločine Srbije priopćilo je da se u blizini kamenoloma Rudnica ispituju još dvije lokacije na kojima bi se mogle nalaziti masovne grobnice ubijenih Albanaca.

Istraga je pokrenuta nakon što su na tom području pronađeni posmrtni ostaci 37 Albanaca, a vjeruje se da se na prostoru kamenoloma Rudnica nalazi čak 250 kosovskih Albanaca ubijenih tijekom rata na Kosovu 1999. godine.

Slučaj "Rudnica" pokrenuo je zaštićeni svjedok koji je istražiteljima europske policijske misije EULEX u Prištini rekao da su 1999. u stari kamenolom dovezena tijela pobijenih Albanaca i da je kasnije teren posut zemljom i djelimično asfaltiran, prenosi Al Jazeera Balkans.

Na tom području odmah nakon rata 1999. sagrađen je objekat koji je srušen u travnju nakon čega su pronađeni posmrtni ostaci. Osim nadležnih državnih organa i tima sudskih vještaka iz Srbije, na pronalasku i identifikaciji posmrtnih ostataka rade i stručnjaci EULEX-a, predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog križaa, Međunarodne komisije za nestale osobe i delegacije Radne grupe za nestala lica Kosova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.