U SC-u u Zagrebu održava se besplatni seminar "Vaše dijete supergenijalac"

Ilustracija: Shutterstock

SVI SU roditelji sigurno barem jedanput pomislili da im je dijete genijalno. Jesu li u pravu, to jest kako se u to uvjeriti, mogu saznati danas na seminaru u okviru projekta "Znanost je IN".

Seminar "Vaše dijete supergenijalac" održava se u MM centru SC-a u 18.30. Suorganizatorica iz Instituta Ruđer Bošković Ana Vidoš otkrila nam je kakvo ponašanje djece kod roditelja budi sumnju da odgajaju malog genijalca.

"Roditelji ponekad znaju primijetiti da je njihovo dijete živahno, lako uči, pokazuje strastvenu zainteresiranost za pojedine teme, enciklopedijski proučava crkvena zvona ili može nabrojati sve tehničke specifikacije automobila ili je pak satima u stanju govoriti o slavnim izumiteljima i njihovim otkrićima, bez teškoće rješava matematičke probleme ili pokazuje nevjerojatan interes ili talent za glazbu", kaže Vidoš.

Ako ste nešto slično primijetili kod svog djeteta, na seminaru koji zajednički organiziraju Udruga Profesor Baltazar u suradnji s Institutom Ruđer Bošković i projektom "Znanstveni edukativno-zabavni centar" dobit ćete odgovore na sljedeća pitanja: "Je li riječ samo o izuzetno zainteresiranom djetetu ili je ipak riječ o nadarenom djetetu? Kome roditelj odlazi kada sumnja da ima nadareno dijete i što kada se ta darovitost utvrdi, kako ga poticati i kako ne pretjerivati, koje su sve zamke na koje roditelj može naići te postoji li uopće nacionalni program za brigu o darovitoj djeci?", ističe Vidoš.

Gosti na seminaru bit će brojni stručnjaci psiholozi, sociolozi, profesori i znanstvenici, a u publici će biti i roditelji koji su već otkrili male genijalce u svojim obiteljima i koji će s ostalima podijeliti svoja iskustva.

Seminar je besplatan i svi su dobrodošli, a rješenje postoji i za one koji ipak ne uspiju do 18.30 u Studentski centar, a tema ih zanima.

"Mi smo se potrudili putem društvenih mreža imati i live prijenos, tako da će se na našoj Facebook stranici Instituta Ruđer Bošković moći skinuti link, ulogirati putem interneta i raspravu gotovo uživo pratiti, moći ćete slati komentare na Facebook, Twitter i slično, tako da ćemo svakako uvažiti sve komentare koji dođu, pokušat ćemo odgovoriti na sva pitanja i nadamo se uspjehu", poručila je Vidoš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.