U Josipovcu i Dalju pronađene bombe

Ilustracija: Arhiva

OSJEČKO-BARANJSKA policija izvijestila je o dva slučaja pronalaska ručnih bombi.

31-godišnjak je jučer u Josipovcu Punitovačkom pronašao bombu ručne izrade. Također je u Dalju 55-godišnjakinja na kraju vrta u odvodnom kanalu pronašla šest ručnih bombi M-52. Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su izuzeli navedena sredstva.

Iz policije podsjećaju kako je još uvijek u tijeku akcija 'Manje oružja - manje tragedija' kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

"Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 8892", poručuju iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.