U Indiji uhićen francuski diplomat: Silovao i seksualno zlostavljao svoju 3-godišnju kćer

FRANCUSKI diplomat optužen za silovanje svoje 3-godišnje kćeri uhićen je danas u indijskom gradu Bangaloreu te odvezen u bolnicu na liječnički pregled. Pascal Mazurier, optuženi diplomat, tijekom dana bi se trebao pojaviti pred sudom kako bi se izjasnio o optužbama, javlja agencija Xinhua.

"Uhitili smo diplomata nakon što smo dobili dopuštenje od ministarstava unutarnjih i vanjskih poslova. Ovaj francuski konzul nema diplomatski imunitet i uhićen je zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i silovanje svoje maloljetne kćeri, nakon što je njegova supruga, rođena u Indiji, uložila žalbu protiv njega prošlog četvrtka", rekao je jedan indijski policijski službenik.

Zlostavljanje je prijavila supruga diplomata, Suja Jones, nakon što je za silovanje doznala od jedne od sluškinja. Isprva se bojala kako njezinom suprugu neće moći suditi u Indiji zbog diplomatskog imuniteta, ali kada se pokazalo kako će mu imunitet ipak biti skinut, odlučila se za podizanje tužbe.

Cijeli je slučaj poprilično uzburkao indijsku javnost, pa se tako skupina aktivista jučer okupila ispred francuskog konzulata u Bangaloreu, kako bi izvršili pritisak na vlasti da uhite osumnjičenog diplomata. Želja im se danas i ispunila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.