Tragedija kraj Osijeka - Dječak je bio sav krvav i vikao je izbezumljeno: "Mama je mrtva"

Foto: Hina

OTKRIVAJU se novi detalji strašne tragedije koja je jučer potresla Bijelo Brdo kraj Osijeka. Podsjetimo, u eksploziji ručne bombe poginuli su sedmogodišnji dječak Samir i njegova trudna majka Zarifa, dok su ranjeni 9-godišnji Valentino i 8-godišnja Indira.

Djeca su više ručnih bombi pronašla na igralištu koje se nalazi nedaleko kuće te ih donijela kući. Kako tvrde susjedi ručnih bombi nije bilo dan ranije na igralištu pa pretpostavljaju da ih je netko donio, je li u tome bilo namjere ili je bilo slučajno, otkrit će policijska istraga.

"Mama je mrtva!"

Kako piše Glas Slavonije, nakon što su djeca donijela bombu i pokazivala je majci, koja nije stigla ni reagirati, bomba je eksplodirala.

Ranjeni Valentino istrčao je iz kuće, krvav. Vikao je u panici: "Mama je mrtva, mama je mrtva", pričaju susjedi.

Susjeda Suzana Djetelić odmah je otišla u kuću i ugledala stravičan prizor.

Majka i Samir poginuli su na licu mjesta, troje djece je ozlijeđeno. Prema dostupnim informacijama malenoj Indiri ozlijeđene su noge, dok za Valentina i za treće dijete za sada nije poznato koliko teško su ozlijeđeni. Indira i Valentin su operirani u KBC-u Osijek.

Glas Slavonije javlja i kako je u kuću prvo ušao pirotehničar kako bi provjerio da nije negdje još koja opasna bomba.

Šogor poginule rekao je da je sramota da "idioti ostavljaju bombe na igralištu gdje se igraju djeca". "Više ništa mi ne može vratiti šogoricu i nećaka, a nadam se samo da će drugi ozlijeđeni nećaci biti dobro", kazao je Bajram i dodao da je još jučer njegov brat s djecom čuvao ovce na istom tom igralištu gdje su bombe djeca pronašla.

Provodi se istraživanje

"Jučer, 21. veljače oko 11,30 sati, u obiteljskoj kući u Bijelom Brdu, u ulici Kralja Zvonimira, na za sada neutvrđen način došlo je do aktiviranja ručne bombe, kojom prilikom su smrtno stradali 37-godišnjakinja i jedno dijete, dok je troje djece lakše ozlijeđeno. Mrtva tijela su prevezena u Klinički bolnički centar Osijek na Odjel patologije poradi obavljanja obdukcije, a ozlijeđena djeca su zadržana u Kliničkom bolničkom centru Osijek na liječenju. U vezi događaja provodimo daljnje kriminalističko istraživanje", priopćila je jutros policija te podsjetila na dragovoljnu predaju oružja.

"Manje oružja, manje tragedija - izbacimo uljeza“ i dalje traje

Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

"Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", poručuju.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.