Teklić u bijegu, Burić priveden pa pušten, tužilaštvo naknadno zatražilo pritvor

Screenshot: Google Maps/Street View

SPLITSKO Državno odvjetništvo tek se naknadno sjetilo zatražiti pritvor za Tonča Burića, kojeg su prije koji dan priveli zbog napada na dvojicu Splićana od kojih je jedan završio u bolnici sa osobito teškim ozljedama opasnim po život.

Marin V. nastradao je prije tjedan dana u kafiću Best na Smrdečcu, u kojem je samo dan kasnije metkom u noge ranjen 25-godišnji Toni Š. 53-godišnjem Marinu V. slomljena je lubanja, a i čeljust, ima krvarenje u mozgu, operiran je, ali se i dalje nalazi u teškom i po život opasnom stanju.

Napad kod hotela President

Za njegovo ozljeđivanje osumnjičeni su Burić, ali i Nandi Teklić, sin pokojnog Kerumovog savjetnika Bare Teklića. Burić je uhićen prije tri dana nakon što je sa 20-godišnjim T. I. u Starčevićevoj ulici, kako se sumnja, napao 32-godišnjeg M. P., koji je također teško ozlijeđen, ali je pušten na kućno liječenje nakon pomoći ukazane u bolnici. Napad se dogodio kod hotela President, Burić i T. I. pokušali su pobjeći, ali ih je policija uhvatila. U vezu s napadom dovode još dvije osobe za kojima tragaju, izvijestili su jučer.

Problem sa evidencijom

Burić je priveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo, ali pritvor dežurna zamjenica nije zatražila. Navodno je došlo do tehničkih problema sa ispisom kaznene evidencije. Jučer je, pak, prijedlog za određivanjem istražnog zatvora spušten do suda, a o tome bi se trebalo odlučiti sutra. Gdje će biti Burić, veliko je pitanje.

Istražni zatvor za njega zatražen je da ne bi utjecao na svjedoke i ponovio djelo, a zatvor je zatražen i za odbjeglog Teklića, i to zbog opasnosti od bijega.

Burić je 2010. godine osuđen na uvjetnu kaznu za ranjavanje Sandra Fredotovića u splitskoj diskoteci Up and Down 1998. godine. Izrečen mu je rok kušnje od pet godina, koji bi trebao još uvijek biti na snazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.