Svećenika ubojicu tereti se za "ubojstvo na mah": "Udarao ga je šakom po licu u cilju da ga ubije"

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Dubrovniku je podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv svećenika Ivice Sinanovića zbog počinjenja kaznenog djela "ubojstva na mah" Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva svećenika se tereti da je u noćnim satima oko 1,20 sati 22. svibnja 2012. u Banićima u prizemlju Župnog ureda nasmrt pretukao predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora Marka Kraljevića.

Kraljević došao alkoholiziran i nogom otvorio zaključana vrata Župnog ureda

"Nakon što je Kraljević bez povoda i u alkoholiziranom stanju došao pred Župni ured vičući i prijeteći te nakon što je udarcem noge otvorio zaključana ulazna vrata i tako ušao u Župni ured, te potom nogom udario u vrata dnevnog boravka; i nakon što je Kraljević udario šakom u lice Sinanovića, a što je kod Sinanovića prouzročilo snažno uzbuđenje i bijes, udario je Kraljevića šakom u predjelu lica. Od udarca je Kraljević pao na pod, a okrivljenik ga je, u cilju da ga liši života, šakom više puta udario po licu uslijed čega je Kraljević zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te preminuo", stoji u optužnici koja je objavljena na službenim stranicama DORH-a.

Sinanović se brani sa slobode

Podsjetimo kako je od sredine srpnja Sinanović pušten da se brani sa slobode nakon što je dva mjeseca proveo u pritvoru.

Prema onom što je do sada poznato Sinanović i Kraljević već ranije su imali verbalnih sukoba, a ponajviše oko toga što je svećenik pokušavao osigurati niže cijene grobnica svojim mještanima od onih koje je Mjesni odbor predlagao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.