Svake dvije minute u Europi nestane jedno dijete, u godini dana traži ih se više od 250.000

Ilustracija: Shutterstock

AMBER ALERT EUROPE sa sjedištem u Bruxellesu građanska je inicijativa koja trenutno broji tri milijuna ljudi. Radi se zapravo o europskom centru za uzbunjivanje u slučaju otmice djece.

Treba činiti sve što je god moguće u slučajevima nestanka djeteta, cilj je to osnivača organizacije, čiji je član odnedavno i fondacija "Tijana Jurić", piše Telegraf.rs.

Mnogo pomaže u slučaju nestanka djeteta

"Amber Alert Europa" pomaže da nestalo dijete što prije bude prođeno, a sustav predstavlja prekograničnu dopunu postojećih veza državnih službi, suradnju s nadležnim institucijama i slično.

"Mnogo toga možemo učiniti kada policija u Srbiji odluči da joj treba naša pomoć i kada je život djeteta u neposrednoj opasnosti. Mi tada reagiramo preko širokog spektra naših članova i stručnjaka. Dosadašnje iskustvo pokazalo je da je takan način našeg rada dobar, ističe za osnivač udruženja Frank Hun.

Najveća europska građanska inicijativa

U tv i radio programima, na internetu i preko svih mogućih ostalih kanala za komunikaciju šalju se podaci gdje bi otmičar mogao biti, šalje se opis djeteta, posljednja lokacija gdje je viđen i slično.

Cijeli posao obavlja otprilike 20 suradnika, a svime se rukovodi iz malenog ureda u središtu Bruxellesa.

Ova je neprofitna međunarodna organizcija najveća europska građanska inicijativa s tri milijuna suradnika, a njezini su članovi policijske organizacije, ministarstva te nevladine organizacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.