Suđenje za pokolj u Aurori: "Krv je tekla u potocima, ljudi su vrištali, a James je sve hladno promatrao"

Foto: AFP

NA SUĐENJU za pokolj u Aurori svjedočili su policajci koji su prvi stigli na mjesto pucnjave, a na kraju i uhitili Jamesa Holmesa, u javnosti poznatijeg kao "Jokera iz Colorada".

Holmes se nije opirao uhićenju iza kina i izjavio je da je njegov stan bio pun eksplozivnih zamki, svjedočili su policajci na preliminarnom saslušanju tijekom kojeg su tužitelji počeli izlagati svoje argumente protiv bivšeg diplomiranog studenta neurologije, prenosi AP.

Policajac Jason Oviatt izjavio je da je Holmes izgledao "veoma, veoma opušteno" i kako nije izgledalo da je imao "normalne emotivne reakcije" na situaciju. "Izgledao je veoma distanciran od svega toga", kazao je.

Kada je Oviatt prvi put ugledao Holmesa s naoružanjem kako stoji pored svog automobila u blizini kina, on je pomislio da je to njegov kolega policajac, ali je Holmes stajao mirno i nije žurio prema kinu.  Oviatt je uperio pištolj u njega, stavio mu lisice na ruke i pretražio ga. Kazao je da je pronašao dva noža i poluatomatsku pušku u Holmesovom automobilu. Oviatt je kazao da je također pronašao municiju u Holmesovom džepu i pronašao je još municije na tlu.

"Krv je tekla u potocima"

Policajac Justin Grizle u kino je došao nakon što je Holmes uhićen, i pridržavao mu je noge kako ne bi pobjegao. Čuo je vrištanje žrtava koje su zapomagale i molile za pomoć. Šestero ih je prevezao do bolnice.

"Ozljede su bile strašne. Nakon onoga što sam vidio u kinu, nisam želio da itko više umre. U automobilu je curila krv u potocima", kazao je Grizle.

Očekuje se da će preliminarno saslušanje potrajati cijeli tjedan. Ono će omogućiti sucu da odredi je li slučaj koji je pripremila tužba dovoljno jak da se zatraži suđenje, ali je rijetkost da sudac ne naredi pokretanje suđenja ako slučaj dođe do ovako poodmakle faze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.