Suđenje Polančecu za slučaj Spice: "Često se govorilo o neprijateljskom preuzimanju Podravke"

NA SUĐENJU bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju Spice svjedočila je bivša predsjednica NO Podravke Ksenija Horvat.

Horvat je na Županijskom sudu u Zagrebu rekla da je, kao i nekoliko članova nadzornog odbora prije nje, ustvrdila da se u Podravci često govorilo o mogućnosti da tvrtka dođe u ruke novog vlasnika i da joj prijeti tzv. neprijateljsko preuzimanje koje bi bilo nepovoljno i za radnike, koji su strahovali od otkaza, javlja HRT.

Također je rekla da ju je Polančec, dok je bio u upravi, kao čelnicu sindikata još 2002. zamolio da o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja obavijesti tadašnjega HSS-ova župana Josipa Friščića i SDP-ova gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića. Dodala je da Polančecu nije davala nikakvu službenu dokumentaciju te da su u njegovoj kući pronađene kopije dokumenata koji su prije prošli kroz više ruku.

Sutra bi, prema rasporedu, trebao biti ispitan predsjednik uprave MOL-a Zsolt Hernadi. Pretpostavlja se da se on ipak neće pojaviti jer ga DORH sumnjiči u aferi Ina - MOL.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.