Sudac koji je vodio slučaj Amande Knox pod istragom jer je izjavio da je presuda donijeta pod utjecajem medija!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je talijanski sudac Alessandro Nencini komentirao presudu Amandi Knox i izjavio kako su presudu donijeli pod utjecajem medija, talijanska ministrica pravosuđa Annamaria Cancellieri naredila je provođenje istrage o njegovim komentarima, javlja CNN.

Cancellieri je od generalnog inspektora tražila "preliminarnu procjenu" izjave suca koju su za vikend objavila dva talijanska lista.

Knox i Sollecito su u ponovljenom suđenju dobili 28 i pol, odnosno 25 godina zatvora.

Talijanskim sucima nije dozvoljeno javno komentirati presude sve dok ih ne potvrdi Vrhovni sud što bi se u Amandinom slučaju trebalo dogoditi kroz godinu dana.

Zbog toga bi presuda protiv Knox i Sollecito mogla biti srušena.

Amandin bivši dečko Raffaele Sollecito u svom intervjuu je izjavio da on nije kriv za ubojstvo Amandine cimerice Meredith Kercher. Rekao je kako ne shvaća zašto ga okrivljuju samo zato što je u trenutku ubojstva bio Amandin dečko.



Sollecito tvrdi da će se boriti da dokaže svoju nevinost. Također, rekao je da nije pobjegao iz Italije već je otišao kod svoje sadašnje djevojke iz Austrije kako bi proslavili oslobađajuću presudu koju je očekivao. Čim je shvatio daje ponovo osuđen vratio se u Italiju.

Amanda je, s druge strane, u SAD-u izjavila kako se nikada svojevoljno neće vratiti u Italiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.