Sud u Kaliforniji teško pretučenom muškarcu dodijelio 58 milijuna dolara odštete

Screenshot: Youtube

KALIFORNIJSKI sud dodijelio je 43-godišnjaku odštetu od čak 58 milijuna dolara jer je nakon napada zaštitara ostao deformiran i s teškim ozljedama mozga. Antonio Lopez sada ne može govoriti, treba pomoć pri hodanju te zahtijeva 24-satnu njegu, javlja USA Today.

"Njegova lubanja je kao pita s koje ste odrezali 25 posto površine", izjavio je odvjetnik Federico Sayre koji je na sudu zastupao Lopeza.

Antonio Lopez nastradao je nakon tučnjave ispred kafića u Los Angelesu kada je htio intervenirati u tučnjavi između voditelja kafića i njegovih nećaka. Jedan zaštitar koji nije imao potrebne kvalifikacije za rad razbio mu je lubanju palicom ili metalnom šipkom, udario ga šakom osam puta te na kraju mu glavom udarao u pločnik. Doktori su morali odstraniti dio mozga i dio lubanje.

Zaštitar koji je radio za firmu DGSP Security and Patrol Service nikada nije optužen zbog napada jer policija nije pronašla dovoljno nepristranih svjedoka. Zaštitar je zajedno s konobarom koji je započeo tučnjavu nestao prije početka suđenja.

Lopez je dobio 35 milijuna dolara zbog boli i patnje koju je preživio, 11,5 milijuna je dobio za buduće medicinske troškove te još 11 milijuna za buduću bol i patnju koju će preživjeti. Očekuje se da će se zaštitarska firma žaliti na visinu presude.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.