Sud naredio da mu se oduzme putovnica i ograniči kretanje, a srpski tajkun Mišković uživa u Dubrovniku

Foto: Luko Brailo / Dubrovniknet.hr

ŽALBENI sud u Beogradu naredio je jučer da se vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku Nibens grupe Mili Đuraškoviću ograniči kretanje i da im se ponovno oduzmu putovnice vraćene sredinom listopada odlukom Specijalnog suda u Beogradu, pred kojem se protiv njih vodi postupak za milijunske zloporabe u privatizaciji. Sud im je jučer zabranio da naredna tri mjeseca napuštaju boravište.

No, teško da će srpske vlasti Miškoviću skoro oduzeti putovnicu i ograničiti mu kretanje, kad Mišković uopće nije u zemlji. Naime, Dubrovniknet.hr je objavio fotografije Miškovića snimljene danas dok je srpski tajkun uživao u ručku u Dubrovniku. U pratnji dijela obitelji i najbližih suradnika iz Delta Holdinga objedovao je u jednom restoranu na Prijekome.



Vlasnik srbijanskog poslovnog sustava Delta holding Miroslav Mišković i jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, optužen je za zloporabe u privatizaciji i, a sa sinom Markom, vlasnikom Nibens grupe Milom Đuraškovićem i još osmero suradnika, tereti se da su cestovna poduzeća oštetili za oko 154 milijuna eura, a državni proračun za 4,3 milijuna eura. Mišković je odbacio optužnicu i uzvratio da se "sudi najvećem gospodarstveniku Srbije i vodećem gospodarstveniku regije", te "tržišnom gospodarstvu i privatnom poduzetništvu".

Miroslav Mišković i sin Marko uhićeni su 12. prosinca 2012. Miroslavu je pritvor zamijenjen dinarskim jamstvom u vrijednosti 12 milijuna eura, a oduzeta putovnica mu je u međuvremenu vraćena, što je izazvalo političke prijepore u srbijanskoj javnosti. Njegov sin Marko bio je u kućnom pritvoru koji mu je ukinut uz jamstvo vrijedno 3,3 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.