Stravično ubojstvo u Papui Novoj Gvineji: Djevojku pretukli, mučili i živu spalili zbog sumnje da je vještica!

Foto: AFP

BIJESNA rulja mučila je djevojku koju su optužili da je vještica, nakon čega su je živu zapalili pred više stotina užasnutih svjedoka u jednom gradu u pacifičkoj zemlji Papua Nova Gvineja. Svjedoci, među kojima je bio veliki broj djece, užasnuto su promatrali incident. Premijer, policija i ostali državni dužnosnici osudili su ubojstvo.

U ruralnom dijelu Papua Nove Gvineje vračanje se često okrivljuje za neobjašnjive nesreće. Žena je optužena da je vještica i okrivljena za smrt šestogodišnjeg dječaka, koji je umro od nepoznate bolesti u bolnici. Žrtva je mučena zagrijanom željeznom šipkom, zalivena je benzinom i zatim živa spaljena na gomili automobilskih guma u pokrajinskoj prijestolnici Mount Hagen.

"Incident se dogodio usred bijela dana pred stotinama svjedoka, a nemamo niti jednog osumnjičenog", rekao je policijski službenik u Mount Hagenu Dominic Kakas. Kakas je rekao da javnost ne želi surađivati.

Ipak, kao jedan od mogućih počinitelja navodi se suprug nesretne djevojke, koji je trenutno u bijegu. Pretpostavlja se da je u samom činu mučenja i spaljivanja sudjelovalo više od 50 osoba. Papua Nova Gvineja još od 1974. ima zakon protiv vradžbina i napada na vještice, no zakon se teško probija do zabitih sela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.