Splitski sud odbio žalbu Državnog odvjetništva, porezni obveznici platit će Bencu 50 tisuća sudskih troškova!

IZVANRASPRAVNO vijeće splitskog Županijskog suda odbilo je žalbu Državnog odvjetništva te tako potvrdilo odluku suca Damira Romca da Vladimir Benac, stopostotni vojni invalid, ne mora platiti 50 tisuća kuna sudskih troškova u postupku koji se protiv njega vodio zbog pokušaja ubojstva susjeda sa splitskih Meja, bioenergetičara Denisa Bušelića.

Romac je oslobodio Benca plaćanja sudskih troškova, unatoč vrlo visokoj mirovini od 15 tisuća kuna! Učinio je to nakon što je Benac podastro izvode po kojima mu alimentacija mjesečno plijeni po 12 tisuća kuna s računa! Valja možda napomenuti da ta činjenica Bencu nije smetala da tijekom suđenja promijeni čak tri odvjetnika, sve odreda poznata i ugledna imena. Jedan odvjetnik je čak bio iz Zagreba.

I dalje radi probleme susjedu u kojeg je sprašio metak

Troškove suđenja podmirit će tako građani, porezni obveznici, a ne Benac, kojeg je Bušelić nedavno opet prijavio, i to da ga je pokušao pregaziti automobilom, inače, darom bivše premijerke Jadranke Kosor uručenim neposredno prije posljednjih parlamentarnih izbora. Premda je za pokušaj ubojstva Denisa Bušelića pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, na odsluženje kazne još uvijek nije išao.

Protiv Benca se vodilo ili još uvijek vodi nekoliko kaznenih postupaka. Osuđen je na uvjetnu kaznu zbog obiteljskog nasilja, dok mu se za oružani upad u ured bivšeg splitskog gradonačelnika Ivana Škarića nikada nije sudilo. Za oružani upad u Policijsku upravu je oslobođen temeljem izjave vještaka koji je naveo kako nije poduzeo sve potrebne radnje da ispali projektil iz raketnog bacača. Bušelića je pogodio hicem iz pištolja prije četiri godine. Smetala mu je buka iz njegovog teniskog kluba Carpe Diem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.