Splitski laburisti prešli u HDSSD: "Lesar nas je vrijeđao, njemu su Dalmatinci skupina kretena"

Foto: Ante Čižmić/Cropix

KRUPAN politički transfer odigrao se danas u Splitu. HDSSD-u dr. Hrvoja Tomasovića pristupio je veći broj splitskih laburista predvođenih šefom podružnice Borisom Strujićem i predsjednicom Nacionalnog vijeća Laburista Selmom Katunarić.

Lesar htio Matijaševića, ipak

Strujić je danas potvrdio da je Dragutin Lesar htio nametnuti šefa HUS-a Ozrena Matijaševića prvo kao gradonačelničkog, a onda i kao kandidata za splitsko-dalmatinskog župana, čemu su se suprotstavili i on, ali i kompletni Izvršni odbor splitskih Laburista. Index je o tome nešto pisao pa je Lesar kazao da su to pizdarije. Evo, ako je suditi po Strujić to ipak nije tako.

Šefu Laburista Dalmatinci kreteni?!

Izgleda da predsjednik Laburista ne časti samo novinare terminima iz bon-tona. Selma Katunarić, do danas formacijski druga žena Hrvatskih Laburista, danas se požalila kako ni za svoje vlastite članove u Dalmaciji Lesar nije imao lijepe riječi.

"Za gradonačelničkog kandidata u Splitu nudili smo Dejana Kružića, Milana Štrljića, Davorina Rudolfa. Lesar nam je kazao da su sve to stare prdonje. Predsjednik i dio članstva otvoreno su Dalmatince nazivali skupinom kretena, nepismenima, glupima, niš koristi. Lesar je vršio konstantan mobbing preko telefona, sve naše sugestije su glatko odbačene", otkrila je Katunarić.

Otpor centralizaciji

Laburisti su se odlučili za prelazak u HDSSD zbog vjerodostojne politike i otpora centralizaciji. U svojoj bivšoj stranci više se nisu vidjeli jer je, kažu, iznevjerila sve temeljne vrijednosti koje je trebala njegovati. Tomasovićeva stranka činila im se kao logičan izbor za nastavak političkog rada. 

"Prepoznali smo veliku volju, htijenje, kompetencije i ljubav prema Dalmaciji", poručili su novi članovi HDSSD-a. 

Tomasović: "Ja sam kirurg, a Split je bolestan"

Dr. Tomasović istaknuo je danas i svoju kandidaturu za gradonačelnika Splita. Pozvao je Strujića i Katunarić da budu njegovi zamjenici.

"Ove četiri godine bili smo jedina prava oporba u Gradu Splitu, dok su svi ostali trgovali. Nisam Harry Potter da napravim čudo, nisam ni svećenik da održim misu, ja sam kirurg i znam izvaditi rak, a ovaj grad teško je bolestan. Onaj koji dođe poslije Keruma u Banovinu treba podvući crtu, utvrditi financijsko stanje i transparentno prikazati stanje te pokazati što je nova vlast naslijedila od stare. Isto tako treba napraviti i pred kraj mandata. Moramo dovesti kapital u Split, omogućiti što bolje uvjete poslovanja. Da se investitori tuku za Split, kao što se tuku za Monte Carlo ili Dubai. Poreze moramo smanjiti, a ne dizati", kazao je Tomasović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.