Španjolski strojovođa pušten iz pritvora nakon dva sata ispitivanja: Danas masovna misa zadušnica za žrtve

Ilustracije: Guliver Image/Getty Images, YouTube

MASOVNA misa zadušnica služit će se danas u španjolskom gradu Santiago de Compostela gdje je u željezničkoj nesreći u srijedu poginulo 79 ljudi. Nazočit će premijer Mariano Rajoy koji dolazi iz toga mjesta, kao i članovi španjolske kraljevske obitelji.

Strojovođa Francisco Jose Garzon Amo jučer se pojavio pred sucem. Pušten je iz pritvora. Osumnjičen je za 79 točaka ubojstva iz nehaja, ali nije formalno optužen, javlja BBC. Podsjećamo, u trenutku nesreće ušao je u zavoj brzinom od 190 kilometara na sat, a ograničenje je bilo 80 kilometara na sat. Priznao je da je bio "nemaran".

52-godišnji strojovođa doveden je pred suca u lisicama, s ozljedom glave koju je zadobio u nesreći. Ispitivanje iza zatvorenih vrata trajalo je gotovo dva sata. Ubrzo je objavljeno priopćenje suda da je Garzon Amo pušten tijekom provođenja istrage, ali je određeno da se mora pojavljivati pred sudom jednom tjedno te ne smije napuštati zemlju bez dopuštenja. Oduzete su mu dozvola za vožnju vlaka te putovnica.

U nesreći i od posljedica ozljeda preminulo je ukupno 79 ljudi. 70 ih se još nalazi u bolnici, od kojih 22 u kritičnom stanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.