"Socijalna" država: Vlada Crne Gore kupuje 17 tisuća janjadi za svoje umirovljenike!



VLADA Crne Gore do kraja studenog ove godine otkupit će 17 tisuća janjadi koja će se po povlaštenim uvjetima podijeliti organizacijama umirovljenika. Naime, cijena će za umirovljenike biti manja i za 20 posto uz mogućnost plaćanja u osam rata bez kamata! Umirovljenici neće morati plaćati ni PDV kada budu kupovali janjetinu.

Naime, crnogorska vlada osigurala je 1,6 milijuna eura za otkup janjadi. Tvrtke koje budu obavljale otkup mesa zadužit će se kod banaka po kamati od osam posto od čega će vlada subvencionirati šest posto. Razlozi ovakve odluke koja ide na ruku umirovljenicima je velika suša koja je pogodila poljoprivredne proizvođače.

"Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organiziralo je i ove godine otkup tržnih viškova stoke s posebnim naglaskom na otkupu viškova janjadi. Ove godine pitanje podrške otkupu janjadi posebno je hitno zbog elementarne nepogode - suše koja je pogodila prije svega poljoprivredne proizvođače a najviše stočare, što se odražava na smanjene prinose kabaste stočne hrane, prije svega sijena na njihovim poljoprivrednim gazdinstvima i otežava uvjete  držanja stoke za predstojeću jesen i zimu", stoji u obrazloženju odluke Vlade Crne Gore. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.