Slučaj koji je šokirao Njemačku: Zaljubljeni brat i sestra osuđeni zbog incesta, sud im oduzeo djecu

BRAT i sestra iz Njemačke, koji su se upustili u incestuoznu vezu tvrdeći da imaju pravo na obiteljski život, izgubili su bitku pred Europskim sudom za ljudska prava, javlja BBC.

Patrick Stuebing i Susan Karolewski u vezi su dobili četvero djece, od kojih je dvoje rođeno s invaliditetom. Mogućnost da osobe koje su u rodu imaju djecu s invaliditetom temelj je zabrane incestuoznih veza u Njemačkoj, koju su brat i sestra pred sudom pokušali opovrgnuti.

Stuebing, koji je u zatvoru proveo tri godine jer je bio osuđen zbog incesta, nije upoznao svoju biološku sestru sve dok nije navršio 20 godina. Bio je posvojen i sa sestrom je stupio u kontakt tek nakon što je postao punoljetan.

Nakon smrti njihove zajedničke majke, brat i sestra su se zbližili i na kraju i zaljubili. Prema odluci Suda, troje od njihovo četvero djece zbrinuto je u Centru za socijalnu skrb. Par i dalje inzistira na mišljenju da njihova ljubav nije nimalo drugačija od drugih.

Nitko nema pravo na incest!

Zakon protiv incesta djelomično se bazira na većoj vjerojatnosti da će djeca rođena u incestuoznim brakovima imati neki oblik invaliditeta. I u slučaju njemačkog para to se pokazalo istinitim, jer je dvoje od četvero djece rođeno s invaliditetom.

Njihov odvjetnih je argumentirao kako ista opasnost prijeti i djeci invalida, kao i djeci koju majke rode u kasnijoj životnoj dobi. Prema njegovom mišljenju, ako se zabrani incest, trebala bi se zabraniti i ova dva scenarija.

Ipak, Europski sud za ljudska prava nije prihvatio odvjetnikove argumente te je zaključio da zabrana incestuozne veze ni na koji način ne krši njihova osnovna ljudska prava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.