Skoko nakon afere s plagiranjem Dežulovića postao novi pročelnik Odsjeka za novinarstvo i odnose s javnošću na FPZG-u

Foto: srednja.hr

AFERA s plagiranjem kolumne Borisa Dežulovića u fakultetskom časopisu nije nimalo naštetila karijeri Bože Skoke. Štoviše, Skoko je imenovan za novog pročelnika Odsjeka za novinarstvo i odnose s javnošću Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FPZG). Tu dužnost protekle je dvije godine obnašala dr. Marijana Grbeša.

Božo Skoko je izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi poslijediplomski studij Odnosi s javnošću te kolegije iz upravljanja komuniciranjem. Krajem svibnja ove godine se našao u plagijatorskom skandalu nakon što je poznati hrvatski novinar, pisac i kolumnist Boris Dežulović javnosti otkrio kako se Skoko "poslužio" njegovom kolumnom u prvom broju studentskog lista Global.

"Božo Skoko, ako je vjerovati internetu jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za odnose s javnošću, navodno doktor znanosti i docent na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, pokazao je studentima novinarstva kako se to radi. Odmah u prvom broju ambiciozno zamišljenog studentskog lista Global u svojoj je kolumni mrtav-hladan prepisao nekoliko pasusa iz jednog starijeg teksta nekog trećerazrednog splitskog novinara, sve valjda računajući kako to nitko neće primijetiti", naveo je tom prilikom Dežulović.

Skoko je kasnije ustvrdio kako Dežulovića nije plagirao svjesno. Dežulovićevu mu je kolumnu, nepotpisanu i kao "forvardušu", tvrdi Skoko, putem e-maila poslao poznanik iz Beograda. A on je dio iskoristio za svoj tekst. Apsurdno, unatoč Skokinom priznanju da je uzeo komad teksta, Sud časti Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), u kojem sjedi i sam Skoko, odlučio je kako taj potez nije plagiranje.

> Kakva blamaža za čovjeka koji se smatra vodećim PR stručnjakom u Hrvatskoj!
> Božo Skoko: Kako je Boris Dežulović postao moj nesuđeni uzor
> Kakav apsurd: Božo Skoko sjedi u Sudu časti koji je odlučio da nije plagirao Dežulovića
> PR-ovci okreću leđa plagijatoru Skoki: "To je neprofesionalno i neprihvatljivo"
> Raskol među PR-ovcima: Ima još onih koji brane plagijatora Skoku


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.