Skandalozni SDP-ov gradonačelnik Splita: Baldasar pobijedio antifašizam uz stijeg Rafaela viteza Bobana

Foto: Hina

EUROPA danas slavi Dan pobjede nad fašizmom, no u Splitu sasvim druga slika. SDP-ov gradonačelnik danas se poprilično osramotio kada je ničim izazvan na svečanosti otvaranja spomenika IX. bojni HOS-a kazao: "Danas je pobijeđen antifašizam...".

Europa slavi Dan pobjede nad fašizmom, gradonačelnik Splita čestita pobjedu nad antifašizmom!?

Sumnja u zabunu je poprilična, ako se ima u vidu da je Baldasar tako nešto rekao okupljenima na otvaranju spomen obilježja postrojbi koja se diči imenom još jednog istaknutog borca protiv antifašizma, Pavelićevog bojovnika Rafaela viteza Bobana. Premda imena na spomeniku nema, Baldasar je danas održao govor pod stijegom postrojbe na kojoj je ušiveno ime viteza Bobana.

Baldasar zapljeskao na "Za dom spremni" 

Otvaranje je privuklo veliki broj HOS-ovaca i političara. Uz Baldasara je bio župan Zlatko Ževrnja, ali i Anto Đapić. Dobroslav Paraga pozdravljen je aklamacijom kao osnivač HOS-a.

Zanimljivo je svakako da je i Baldasar pobrao ovacije okupljenih za svoju pobjedu nad antifašizmom, što zapravo ne čudi. SDP-ov gradonačelnik Splita čak je i zapljeskao kada je ratni zapovjednik postrojbe pukovnik Marko Skejo povikao: "Za dom spremni". Istina, malo se isprva Baldasar nećkao, ali onda je i on zapljeskao kada je vidio da svi oko njega plješću. Djelovalo je kao da je simultani prijevod malo kasnio.

Skejo dan nakon optužnice za gospodarske malverzacije: Živimo u svijetu velikih nepravdi

Pukovnik Skejo održao je vatren govor, upozorio na nepravdu koja danas vlada u Hrvatskoj te izrazio nadu da će nam država ubuduće biti uređenije i pravednije društvo. Kako je Index već pisao, Skejo je jučer bio na optužnom vijeću Županijskog suda u Splitu jer se raspravljalo o optužnici koja je dignuta protiv njega i njegovog zeta za izvlačenje milijun i pol kuna iz tvrtke Alas za dom.

"Krist je za nas trpio i ostavio nam primjer. Živimo u svijetu velikih nepravdi. Isti oni koji su i Boga našeg razapeli, opet i danas ponovno ubijaju naše vitezove, gaze nam čast, ponos i dostojanstvo kako bi nas ušutkali, ponizili, uništili. Mi se ne bojimo. Kristovi smo apostoli, mi za dom spremni vitezovi stojimo pred ovim spomenikom i poručujemo kako iza svake korizme dolazi Uskrs. Pobijedili smo u Domovinskom ratu, pobijedit ćemo i u miru i urediti Hrvatsku kakvu su sanjali hrvatski ratnici", kazao je Skejo.

Misa za Poglavnika

Pukovnik je inače sa svojim stranačkim drugovima iz HČSP-a redovan na misi koja se u Splitu služi za Poglavnika. Indexu je pojasnio da je Pavelić bio veliki sin hrvatskog naroda i da je napravio najbolje što je mogao. Jasenovac i Gradiška za Skeju su bili bolnice otvorenog tipa u kojima su stradali samo zakleti neprijatelji hrvatske države i najteži bolesnici.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.