Sirijska vojska napala bazu džihadista i ubila najmanje 20 osoba

Screenshot: Google Maps

BAREM dvadeset džihadista Islamske države (IS) poginulo je u srijedu u zračnim napadima režima u Raki, uporištu te ultraradikalne skupine na sjeveru Sirije, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"Barem 20 pripadnika IS-a je poginulo a nekoliko ih je ranjeno u zračnim napadima (...) na bazu za uvježbavanje boraca te skupine", ističe SOHR.

Četrnaest vojnih vozila IS-a je uništeno, dodaje ta nevladina organizacija.

Džihadisti IS-a imaju punu kontrolu nad Rakom i nekoliko regija na istoku Sirije i u Iraku, gdje su 29. lipnja uspostavili "kalifat".

IS i pobunjeničke skupine u Siriji, nekadašnji saveznici režima Bašara al Asada, zaratili su u siječnju, pošto je IS optužen za sklonost hegemoniji i za najgore zločine nad civilima, miroljubivim aktivistima i pobunjenicima.

Sirijski režim je pojačao napade na položaje IS-a koji se prije zvao Islamska država u Iraku i na Levantu (ISIL).

"Od 10. lipnja (kada je u ruke IS-a pao irački grad Mosul), sirijske zračne snage su pojačale napade na položaje IS-a, sa svakodnevnim akcijama", rekao je direktor SOHR-a Rami Abdel Rahman.

"Dogodila se eskalacija. Režim se boji jačanja IS-a, napose otkako je ta skupina iz Iraka poslala oružje" zaplijenjeno od iračke vojske u rasulu, dodao je Rahman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.