Sindikati 11. listopada izlaze na ulice: Na prosvjedu očekuju do 20.000 ljudi!



DESET sindikata okupljenih u Maticu hrvatskih sindikata 11. listopada organizirat će veliki prosvjed u Zagrebu. Prosvjedovat će se na Markovom trgu, Trgu bana Jelačića i Trgu francuske republike. Vilim Ribić pozvao je građane da se pridruže sindikatima u prosvjedu.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja kaže da u prosvjedu neće sudjelovati samo učitelji i profesori. Očekuje da će im se pridružiti i članovi sindikata u zdravstvu, kao i drugih sindikata. Ribić vjeruje da će na ulice izaći više tisuća ljudi. Broj prosvjednika, prema njegovoj procjeni, mogao bi iznositi i do 20.000.

Ove jeseni - štrajk!

"Ovo neće biti godina socijalnog mira. Prosvjed je samo prva u nizu akcija. Ove jeseni organizirat ćemo i štrajk", kazao je Ribić na konferenciji za novinare. Podsjećamo, prije nekoliko dana Ribić je u razgovoru za Index najavio da će se nakon velikog prosvjeda u Zagrebu vjerojatno organizirati prosvjedi i u drugim hrvatskim gradovima.

Žestoko se Ribić obrušio na Zorana Milanovića i Miranda Mrsića. Za premijera je kazao da mu je obrazovanje očito ukras, koji služi samo kako bi se mogao razbacivati latinskim poslovicama. Ministra rada optužio je da svojim izjavama obmanjuje javnost.

"Ako nas se stalno gazi, očito se želi uništiti obrazovanje"

Na prosvjed su pozvali i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Zvonimir Laktašić, predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja, ali i Anica Prašnjak, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara.

Mihalinec kaže da Vlada vrši odmazdu nad učiteljima i profesorima. Laktašić kaže da prosvjed više nije pitanje samo rezanje plaća, već žele demonstrirati uništavanje nositelja obrazovnog sustava. "Ako nas se stalno gazi, očito se želi uništiti obrazovanje", kaže Laktašić, koji je mlade pozvao da ne odlaze u inozemstvo, već se umjesto toga pridruže sindikatima na ulici i tako se izbore za bolju budućnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.